Κίκης: “η νεολαία και τα μέλη μας δεν έχουν ανάγκη να μιμούνται ξένα πρότυπα” (φωτορεπορτάζ/video)

kikis-i-neolaia-kai-ta-meli-mas-den-echoun-anagki-na-mimountai-xena-protypafotoreportaz-video Ακολουθήστε Τα νέα του Φοίνικα και στο Google Newsgoogle-news

Τελέστηκαν σήμερα τα 112 γενέθλια της Ανόρθωσης Αμμοχώστου έξω από το Αντώνης Παπαδόπουλος.

Η τελετή άρχισε με τους δρομείς να ξεκινούν από την πλατεία Ευρώπης στη Λάρνακα και να τερματίζουν στο Αντώνης Παπαδόπουλος, τραγουδώντας το “Χώμα που περπάτησα”.

Στη συνέχεια έγινε η τελετή παράδοσης της προτομής του Νικόλαου Καταλάνου από τον Δήμο Λευκωσίας στον Σύλλογο Ανόρθωσης Αμμοχώστου. Κατά τη διάρκεια της τελετής ο πρόεδρος του Συλλόγου διάβασε και την επιστολή του επίτιμου προέδρου της Ανόρθωσης Αμμοχώστου, Κίκη Κωνσταντίνου την οποία μπορείτε να διαβάσετε και πιο κάτω.

Μετά οι πρόεδροι Εταιρείας και Σωματείου έσβησαν την τούρτα και βραβευτήκαν τα παιδιά από όλες τις ακαδημίες της Ανόρθωσης.

Στον χώρο βρίσκονταν και αθλητές των τμημάτων με τους οποίους ο κόσμος μίλησε και φωτογραφήθηκε.

Πιο κάτω η επιστολή του κυρίου Κίκη Κωνσταντίνου και το φωτορεπορτάζ της σελίδας μας.

Φίλοι Ανορθωσιάτες/τισσες
Σήμερα γιορτάζουμε τα γενέθλια της Ανόρθωσης Αμμόχωστου.
Ζήτω η Ανόρθωσις, Ζήτω η Αμμόχωστος, Χρόνια πολλά!

Πριν 112 χρόνια, ο Νικόλαος Καταλάνος τον οποίο τιμούμε σήμερα με την έκθεση της προτομής του στο μουσείο του Συλλόγου, ίδρυε με μία δράκα φίλων και συνεργατών του από την Αμμόχωστο, το Σωματείο της Ανορθώσεως.

Αυτά τα 112 χρόνια ο Σύλλογος μας έχει γράψει λαμπράν Ιστορία και μετείχε ενεργά και καταλυτικά σε όλα τα πεδία των δράσεων της πόλης της Αμμοχώστου και όχι μόνον. Σε αυτή την πορεία, συνάντησε δυσκολίες και εμπόδια και χρειάστηκαν σκληροί αγώνες για να κρατηθεί το σωματείο στην πορεία για εκπλήρωση της ιστορικής του αποστολής.

Επί των ημερών μας, το Σωματείο διέρχεται από μία ακόμα δοκιμασία η οποία όμως δεν πρόκειται να μας αποπροσανατολίσει από τους στόχους του Σωματείου μας και θα συνεχίσει ενωμένο και αδιάσπαστο τον ιστορικό του ρόλο και αποστολή.

Θέλω με την ευκαιρία να στείλω μήνυμα και να πω στη νεολαία μας ότι έχει ενώπιον της καταγεγραμμένες εις την 112χρονη πορεία της Ανόρθωσης, τα πρότυπα τα οποία πρέπει και χρειάζεται να ακολουθήσει για να εξέλθωμεν των δυσκολιών, νικητές και τροπαιούχοι. Φωτεινά μας πρότυπα προς μίμηση ο Νικόλαος Καταλάνος, όλοι ανεξαίρετα οι πρόεδροι που συνέχισαν αυτή την πορεία, ο Αναστάσιος Οικονομίδης, ο Γρηγόρης Αυξεντίου, ο Κυριάκος Μάτσης, ο Αντώνης Παπαδόπουλος, ο Πετράκης Γιάλλουρος. Γι’ αυτό η νεολαία και τα μέλη μας δεν έχουν ανάγκη να μιμούνται ξένα πρότυπα τα οποία δεν εκφράζουν το πνεύμα, τα ιδεώδη και την Ιστορία της Ανορθώσεως Αμμοχώστου.

Ζήτω λοιπόν η Ανόρθωσης.
Χρόνια Πολλά.

Κίκης Κωνσταντίνου,
Επίτιμος πρόεδρος της Ανορθώσεως,
Αγία Νάπα, 2023

Copyrights foinikasnews.com 2021-2024, All Rights Reserved.