Νικολάου: “οποιαδήποτε βοήθεια θέλει η ομάδα και μπορούμε να τη δώσουμε θα είμαστε δίπλα”

nikolaou-opoiadipote-voitheia-thelei-i-omada-kai-boroume-na-ti-dosoume-tha-eimaste-dipla Ακολουθήστε Τα νέα του Φοίνικα και στο Google Newsgoogle-news

Με αφορμή τα 112 χρόνια ζωής που κλείνει σήμερα η ομάδα μας, ο παλαίμαχος άσος της Ανόρθωσης Νίκος Νικολάου, μίλησε στον ΣπορFM.

Τα όσα ανέφερε:

Για τα 112 χρόνια που κλείνει σήμερα η Ανόρθωση: «Είναι μια ιστορική μέρα, η γενέθλια μέρα για την ομάδα. 112 χρόνια γεμάτα ιστορία, ένας ολοζώντανος φάρος για τον κόσμο της ομάδας και πολύ σημαντικό για τον ρόλο που διαδραμάτισε και διαδραματίζει για τον τόπο μας. Εγώ να ευχηθώ χρόνια πολλά και άλλα τόσα χρόνια».

Για το ότι η Ανόρθωση δεν είναι μόνο ένα ποδοσφαιρικό σωμάτιο: «Είναι αυτό που λέγεται πάντα και αναφέρεται από όλους. Δεν είναι ένα καθαρά ποδοσφαιρικό σωματείο. Είναι γνωστός ο ρόλος που διαδραμάτισε σε όλους τους τομείς και εύχομαι και εγώ τα επόμενα χρόνια να είναι καλύτερος ο ρόλος που έχει να επιδείξει σαν σωμάτιο».

Για την ομάδα: «Ταλαιπωρείται η ομάδα τα τελευταία χρόνια. Εκεί που προσπαθούσε και έκτιζε κάτι, ευκολά το χάλαγε. Κυρίως μετά από μια αποτυχία προσπαθούσε να ξεκινήσει ξανά από την αρχή και δεν υπήρχε η σταθερότητα σε διάφορα επίπεδα. Δεν υπήρχε ηρεμία για να προγραμματίσει το πλάνο της σε σταθερή βάση. Αυτό έβαζε πίεση στο σωματείο και στην κάθε διοίκηση. Όταν έχεις αυτή τη πίεση δεν μπορείς να βλέπεις μακριά. Αυτά κυρίως ήταν οι λόγοι, υπάρχουν κι άλλοι βέβαια. Για εμένα όμως το πιο βασικό είναι η σταθερότητα που δεν υπήρχε σε κανένα τομέα».

Για τη νέα προσπάθεια που γίνεται με τον Ανδρέα Σάντη: «Είναι μια καινούργια προσπάθεια με ένα έμπειρο άνθρωπο. Εγώ εύχομαι να διορθωθούν πράγματα και να μπορέσει η ομάδα να έρθει εκεί που τη θέλει ο κόσμος. Εγώ θα έλεγα ότι πρέπει να υπάρχει μια σταθερότατα και όλα τα αλλά θα διορθωθούν. Αν αρχίσουμε πάλι τις συχνές αλλαγές σε διάφορα επίπεδα θα οδηγούμαστε πάλι στο ίδιο σημείο».

Για τη συμμετοχή του στα διοικητικά: «Έχει εκφράσει σκέψεις ο πρόεδρος. Εμείς οποιαδήποτε βοήθεια θέλει η ομάδα και μπορούμε να την δώσουμε θα είμαστε δίπλα, ειναι καθήκον μας. Δεν θέλω να αναφερθώ περεταίρω επειδή είναι κάτι που είναι σε εξέλιξη».

Για τις προσθήκες: «Νιώθω ότι οι καινούργιοι παίκτες θα βοηθήσουν, χρειάζονται χρόνο όμως ειδικά οι τελευταίοι δύο. Νομίζω η ομάδα βρίσκει σιγά σιγά την σωστή της λειτουργία. Με την πάροδο του χρόνου θα γίνετε καλύτερη. Ελπίζω να μας δώσουν την απαραίτητη βοήθεια. Χρειάζεται όπως είπα χρόνος. Το νιώθω, θα έχει καλύτερη λειτουργία η ομάδα. Είδαμε μια βελτίωση».

Ότι έχουν χαθεί οι παίκτες «ηγέτες»: «Εάν παρατηρήσατε γενικά στο ποδόσφαιρο, στην Κύπρο, λείπουν τέτοιοι παίκτες. Η άποψη μου είναι γιατί παρατηρούμε πολλές αλλαγές στις ομάδες. Ένας παίκτης για να βγάλει τον ηγετικό του ρόλο χρειάζεται ένα βάθος χρόνους, να τον αναδείξει και η ομάδα και να βγάλει τα χαρακτηριστικά του προς τα έξω. Οι συχνές αλλαγές αυτό όμως δεν το επιτρέπουν και αυτός είναι ο λόγος. Η Ανόρθωση το περασμένο διάστημα είχε τον Αρτυματά. Αυτό για να γίνει χρειάζεται μια σταθερότητα και ο παίκτης να βγάλει αυτό τον ρόλο του.».

Το ηχητικό:

Πηγή: 24sports.com.cy

Copyrights foinikasnews.com 2021-2024, All Rights Reserved.