Σάντης:”Στην Ανόρθωση θα μένουν αυτοί που θέλουν και μπορούν”(ηχητικό)

santisstin-anorthosi-tha-menoun-aftoi-pou-theloun-kai-borounichitiko Ακολουθήστε Τα νέα του Φοίνικα και στο Google Newsgoogle-news

Στον ΣπορFM 95,0 μίλησε ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής Ανόρθωσης, Αντρέας Σάντης μετά και τον αποκλεισμό της ομάδας μας στο κύπελλο από τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά:

Για τον αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό: «Είναι γενικά άσχημες οι καταστάσεις Να μου επιτρέψετε να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου στους οικείους των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη. Όσο αφορά το θέμα του αποκλεισμού, να εκφράσω τις ευχαριστίες μας προς τον κόσμο. Ένα παιχνίδι Πέμπτη βράδυ στις 20:00 και 30 ώρες πριν την έναρξη του αγώνα υπήρξε sold-out, κάτι που δείχνει την αγάπη και την αφοσίωση του κόσμου όσο αφορά την Ανόρθωση».

Για την επόμενη μέρα: «Έχω πει από την 1η μέρα που έχω αναλάβει είναι ότι όσο είμαι εδώ εσωστρέφεια δεν θα υπάρχει. Ο κόσμος έχει βαρεθεί από τις συγνώμες. Ξημέρωσε μια νέα μέρα και η υποχρέωση η δικιά μας είναι να μπορέσουμε να πεισμώσουμε για να επαναφέρουμε την Ανόρθωση εκεί που πρέπει να είναι. Η Ανόρθωση σημαίνει πολλά. Τα επόμενα βήματα στο δικό μας μυαλό είναι ξεκάθαρα αλλά η δικιά μας εντολή είναι μέχρι τον Μάιο. Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε άμεσα την επόμενη μέρα. Η Ανόρθωση χρειάζεται σταθερότητα, δεν είναι μόνο τα λεφτά που βάζεις. Το κυπριακό ποδόσφαιρο έχει αλλάξει μορφή με την είσοδο των επενδυτών. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε 3 θέματα, που έχουν να κάνουν με το μπάτζετ της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου. Ξέρουμε πόσα λεφτά χρειαζόμαστε. Αυτό το ποσό μπορούμε να το αυξήσουμε κατά 30%. Δεν μπορεί η Ανόρθωση να στηρίζεται αποκλειστικά σε ένα άνθρωπο και να καταντά αιχμάλωτη του οποιοδήποτε. Το 2ο κομμάτι έχει να κάνει με τα οφειλόμενα ποσά. Το τρίτο είναι τα συμβόλαια που είναι σε ισχύ και για τη νέα αγωνιστική περίοδο τα οποία πρέπει να τα διαχειριστούμε».

Για τη συνάντηση με τον Πουλλαΐδη: «Έχει προγραμματιστεί συνάντηση για αύριο για το Σάββατο. Το τι μέλλει γενέσθαι πρέπει να ξεκαθαρίσει αύριο. Εμείς έχουμε τον τρόπο να μπορέσουμε α πάμε την επόμενη μέρα αλλά πρέπει να ξέρουμε που στεκόμαστε. Ο κ. Πουλλαΐδης πρέπει να μας τα ξεκαθαρίσει».

Αν θέλει να παραμείνει στην προεδρία: «Εξαρτάται ποιες θα είναι οι εξελίξεις μαζί με τον μεγαλομέτοχο. Έχω συγκεκριμένα πράγματα στο μυαλό μου για να μπορέσει η Ανόρθωση να περάσει στην επόμενη μέρα. Η Ανόρθωση πρέπει να μεγαλουργεί όμως για να μπορέσει να μεγαλουργεί χρειάζονται κάποια εχέγγυα. Εμείς αυτά τα εχέγγυα πρέπει να τα διασφαλίσουμε. Θέλω να ξέρω που στέκομαι».

Για τις κινήσεις που μπορούν να γίνουν πέρα από το οικονομικό: «Το ποδόσφαιρο είναι τεράστιο κεφάλαιο που δεν περιορίζεται στις γραμμές των ποδοσφαιρικών γηπέδων. Η Ανόρθωση δεν βρίσκεται στα κέντρα λήψεων αποφάσεων τα τελευταία χρόνια. Έχουμε προχωρήσει σε κάποιες εισηγήσεις στη ΓΣ όσο αφορά τις προκηρύξεις. Έχουμε πάρα πολλά πράγματα να πούμε. Έχουμε να πούμε για το θέμα της βίας. Η Ανόρθωση έχει πληρώσει πέραν των 100 χιλιάδων για θέματα βίας. Οι ομάδες έχουν πληρώσουν πάνω από ένα εκατομμύριο για ποινές για τη βία στα γήπεδα. Ερωτώ, πόσα από αυτά τα λεφτά έχουν χρησιμοποιηθεί για την καταπολέμηση της βίας.»

Για το στοίχημα: «Δεν γίνεται να μην έχουν τα σωματεία το ρόλο και την ανάμειξη που τους αναλογεί. Το κυπριακό ποδόσφαιρο από το τεράστιο ποσό που ονομάζεται στοίχημα παίρνει το 1,5%. Αυτό εμείς δεν το δεχόμαστε. Είναι δικαίωμα του ποδοσφαίρου να έχει το μερίδιο που του αναλογεί».

Για τα βελτιωτικά έργα στα γήπεδα των προσφυγικών σωματείων: «Έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια για αναβάθμιση των τριών γηπέδων και αναμένουμε ότι θα υλοποιηθεί άμεσα. Και θεωρούμε ότι αυτό είναι το ελάχιστο που δικαιούμαστε».

Για το τι θα φέρει η συνάντηση με τον Πουλλαΐδη: «Έφτασε τώρα η στιγμή που πρέπει να συζητηθεί η επόμενη μέρα. «Η εσωστρέφεια στην Ανόρθωση έχει τελειώσει, ο κόσμος θα ξέρει την αλήθειά».

Για την παρουσία της ομάδας στο 2ο γκρουπ: «Η Ανόρθωση έχει να δώσει 15 αγώνες και θέλει να κάνει 15 νίκες. Όποιος έχει αντίθετη γνώμη σημαίνει ότι είναι ξένο σώμα. Θα διεκδικούμε τη νίκη σε κάθε αγώνα ξεχωριστά. Θα προσπαθήσουμε να βάλουμε και νεαρά παιδιά στην ομάδα».

Για το τι δε πήγε καλά στα ματς με τον Ολυμπιακό: «Όταν παίζεις με τον Ολυμπιακό δυο παιχνίδια και δεν καταφέρνεις να κερδίσεις κανένα από τα δυο νομίζω τα σχόλια περιττεύουν. Στην Ανόρθωση θα μένουν αυτοί που θέλουν και μπορούν».

Για το μπάτζετ: «Δεν μπορούμε να μπούμε σε τρελούς προϋπολογισμούς. Μπορούμε με σωστή διαχείριση να φέρουμε παίκτες που θα μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Η προσπάθεια που έχει τον Ιανουάριο έχει δείξει ένα μικρό κομμάτι

Αν θα παραμείνει ο Αθλητικός Διευθυντής: «Ο Αθλητικός Διευθυντής θα παραμείνει εάν παραμείνουμε κι εμείς. Έχουμε ξεκινήσει προγραμματισμό εδώ και καιρό».

Αν θα στηρίξει τον Γιώργο Κούμα η Ανόρθωση: «Η Ανόρθωση στηρίζει το κυπριακό ποδόσφαιρο. Θα μιλήσουμε με τον κ. Κούμα. Δεδομένοι δεν είμαστε για κανένα. Πρέπει να συμφωνήσουμε πάνω σε βάσεις αρχών. Για παράδειγμα θέλουμε να είναι ξεκάθαρα τα θέματα τα διαιτησίας. Βατικανά μέσα στην ΚΟΠ δεν θα μείνουν. Έχουμε θέσεις και απόψεις για όλα. Θα τα συζητήσουμε και δεν ξέρουμε αν υπάρχει ανθυποψήφιος».

Για τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος: «Μας απασχολεί πάρα πολύ. Σίγουρα υπάρχει τρόπος να αλλάξει».

Περισσότερα στο ηχητικό πιο κάτω:

Πηγή: 24sports.com.cy

Copyrights foinikasnews.com 2021-2024, All Rights Reserved.