Παραίτηση Μικελλίδη με αιχμές προς την Ομοσπονδία..

paraitisi-mikellidi-me-aichmes-pros-tin-omospondia Ακολουθήστε Τα νέα του Φοίνικα και στο Google Newsgoogle-news

Την παραίτηση του με την πιο κάτω επιστολή γνωστοποίησε ο πρόεδρος και ο Άνθρωπος που ήταν υπεύθυνος για την επανασύσταση του τμήματος Καλαθόσφαιρας της Ανόρθωσης, Αντώνης Μικελλίδης μετά και την απόφαση της ομοσπονδίας για μηδενισμό της ομάδας μας αλλά και για άλλων συμπεριφορών μέσα σε αυτά τα χρόνια που η Ανόρθωση επανήλθε στο προσκήνιο της Κυπριακής Καλαθόσφαιρας.

Πιο κάτω η επιστολή:

Ανακοίνωση Αντώνη Μικελλίδη ημερομηνίας 3/4/2023

Δια της παρούσης θα ήθελα να ενημερώσω το φίλαθλο κοινό με την ακόλουθη δήλωση —
Από τον Μάρτιο του 2014 που ευδοκίμησε η ιδέα για την επανασύσταση του καλαθοσφαιρικού τμήματος της Ανόρθωσις Αμμοχώστου έχουν ήδη περάσει 9 χρόνια.
Κατά την διάρκεια της προεδρίας μου στο τμήμα είχα οριοθετήσει κάποιους συγκεκριμένους στόχους.
Μερικοί από αυτούς, η δημιουργία μιας επαγγελματικής ακαδημίας με μεγάλο αριθμό παιδιών να απασχολούνται καθημερινά με το άθλημα της καλαθόσφαιρας. Σήμερα η ακαδημία μας είναι από τις μεγαλύτερες στην Κύπρο και οι ομάδες μας πρωταγωνιστούν κάθε χρόνο στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα της Ομοσπονδίας.
Το γυναικείο τμήμα στην δεύτερη μόλις χρονιά της λειτουργίας του κατέκτησε το double πρώτης κατηγορίας.
Το αντρικό τμήμα ανέβηκε δυο κατηγορίες σε ισάριθμα χρόνια και βρίσκεται στα play off πέρσι και φέτος στην πρώτη κατηγορία.
Η πορεία προς τη υλοποίηση των πιο πάνω ήταν δύσκολη και απαιτητική συναντώντας πάρα πολλά εμπόδια.
Συνάντησα απαράδεχτες συμπεριφορές από διάφορους εμπλεκόμενους στο άθλημα χωρίς καμία συμπαράσταση ή βοήθεια από κανένα.
Απαράδεχτες συμπεριφορές και πόλεμο που δέχτηκα για τα οποία περιστατικά η Ομοσπονδία δεν έδειξε ποτέ την διάθεση να με προστατεύσει εμένα και το άθλημα αφήνοντας όλα αυτά τα περιστατικά ατιμώρητα με προσβλητικό προς εμένα τρόπο. Προπονήτρια εθνικής ομάδας να με κατηγορεί αβάσιμα και άδικα για στημένους αγώνες, αρχηγός αντίπαλής ομάδας να μου επιτίθεται σωματικά και να απειλεί την ζωή μου μπροστά στην κομισάριο του αγώνα και άλλους παρευρισκόμενους, αγώνας να διακόπτεται οριστικά εξ υπαιτιότητας αντίπαλής ομάδας και μετά να μετανιώνουν και να θέλουν να επαναρχίσει ο αγώνας απειλώντας μας με μηδενισμό αν δεν συνεχίζαμε και άλλα πολλά.
Για τα πιο πάνω έχω κάνει μεγάλη υπομονή αλλά όταν έχει να κάνει με την ασφάλεια είτε των αθλητών της ομάδας είτε των εκατοντάδων οικογενειών που μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους και που υποστηρίζουν την ομάδα μας στις κερκίδες, οι απαράδεκτες ενέργειες της Ομοσπονδίας γίνονται εγκληματικές και η υπομονή εξαντλείται.
Αναφορικά με τον ημιτελικό του κυπέλλου οι παραλείψεις, σκόπιμες και μη, από την Ομοσπονδία και κυρίως η παραχώρηση 300 εισιτηρίων, πέραν της συμφωνημένης διαδικασίας, προς την αντίπαλή ομάδα είχε ως συνέπεια οι οπαδοί αυτοί να μην μπορούν να ταυτοποιηθούν με κάρτα φιλάθλου. Αυτό οδήγησε στα επεισόδια οπαδών του Απόλλωνα με την αστυνομία στην είσοδο του γηπέδου και κατ’ επέκταση σε όλα όσα έγιναν εντός του γηπέδου, αφού κάποιοι παρενέβησαν και με δική τους ευθύνη διευκόλυναν την είσοδο τους στο γήπεδο.
Η ομάδα μας ακολούθησε τα συμφωνηθέντα κατά γράμμα. Η Ομοσπονδία όχι. Την ίδια ώρα που μοιραζόντουσαν αυτά τα εισιτήρια σε μη ταυτοποιημένους οργανωμένους οπαδούς της αντίπαλής ομάδας, εγώ διευθετούσα λεωφορείο με μικρά παιδιά μερικοί από αυτά που θα συνόδευαν τους αθλητές της ομάδα στην παρουσίαση της, όπως μας είχαν υποδείξει από την Ομοσπονδία.
Κατά την διάρκεια τη σύσκεψης εντός γηπέδου, στην ανάπαυλα του ημιχρόνου, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας εισηγήθηκε όπως συνεχιστεί ο αγώνας κανονικά και εμείς για λόγους υγείας των αθλητών μας αρνηθήκαμε αφού υπήρχαν ακόμη καπνογόνα στο γήπεδο, κ.α.
Θα μπορούσα να επεκταθώ περισσότερο, παρ’ όλα αυτά παραπέμπω το φίλαθλο κοινό στις επίσημες ανακοινώσεις της ομάδας μας.
Κύριοι, δεν ανέχομαι πλέον τον εμπαιγμό και την κοροϊδία από κανένα. ΓΙ’ αυτό το λόγο δηλώνω τελεσίδικα και αμετάκλητα την παραίτηση μου από τα καθήκοντα του Προέδρου της επιτροπής καλαθόσφαιρας της Ανόρθωσις Αμμοχώστου .
Απαιτώ την ανάληψη ευθύνης από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθόσφαιρας υποβάλλοντας άμεσα την παραίτηση του, όπως θα έπραττε αντίστοιχα οποιοσδήποτε με ευθιξία και συναίσθηση της ευθύνης του.
Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου όλα αυτά τα χρόνια που μοιραστήκαμε και μετουσιώσαμε σε πράξη το όραμα για ανάπτυξη της καλαθόσφαιρας στην Κύπρο. Επίσης, τα μέλη, τους γονείς, την ευρύτερη οικογένεια της Ανόρθωσις αλλά και την οικογένεια μου που στάθηκαν στο πλάι μου παρ’ όλες τις αμέτρητες ώρες που με στερήθηκαν.
Με Εκτίμηση

Αντώνης Μικελλίδης

Copyrights foinikasnews.com 2021-2024, All Rights Reserved.