Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε το 1ο Τουρνουά Προσφυγιάς

me-apolyti-epitychia-stefthike-to-1o-tournoua-prosfygias Ακολουθήστε Τα νέα του Φοίνικα και στο Google Newsgoogle-news

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο διήμερο το 1ο Τουρνουά Προσφυγιάς που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ανόρθωσις Αμμοχώστου. Στο τουρνουά συμμετείχαν οι ακόλουθες προσφυγικές ομάδες: ΑΣΙΛ Λύσης, Εθνικός Άσσιας, Εθνικός Άχνας, Ηρακλής Γερολάκκου, Νέα Σαλαμίνα Αμμοχώστου και ΠΑΕΕΚ Κερύνειας.

Το τουρνουά χωρίστηκε σε δύο μέρη. Το πρώτο πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 09/06 και ήταν το τελετουργικό. Κρατώντας το πανό “καμιά γενιά δεν ξεχνά”, παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της Ανόρθωσης και της Νέας Σαλαμίνας έκαναν την αρχή στην παρέλαση και μετά ακολούθησαν τα παιδιά από κάθε ακαδημία κρατώντας τη σημαία της κάθε ομάδας. Μετά έγιναν κάποιες βραβεύσεις για κάθε σωματείο αλλά και ο σύλλογος μας τίμησε κάποιους ανθρώπους που ακούραστα είναι πάντα στο πλευρό του Συλλόγου μας παρέχοντας τη βοήθεια τους. Ομιλία έκαναν ο πρόεδρος του Συλλόγου, Ευγένιος Χαμπουλλάς αλλά και ο Δήμαρχος Αμμοχώστου, Σίμος Ιωάννου. Και από τους δύο τονίστηκε το τεράστιο έργο που κάνουν τα προσφυγικά Σωματεία κρατώντας με νύχια και με δόντια τον κοινωνικό ιστό κάθε προσφυγικής κοινότητας. Στη συνέχεια έπαιξαν τραγούδια αφιερωμένα στην προσφυγιά από τη Χρυσάνθη Σχίζα και τον Χρήστο Ερωτοκρίτου. Η πρώτη μέρα έκλεισε με το φιλικό παλαιμάχων της Ανόρθωσης και της Νέας Σαλαμίνας αφού πρώτα έγινε και μονόλεπτος σιγή εις μνήμην του Δημήτρη Ζάγκυλου.

Την 2η ημέρα πραγματοποιήθηκε το αγωνιστικό μέρος του τουρνουά με τις ακαδημίες των ομάδων που αναφέραμε και πιο πάνω να παίζουν μεταξύ τους.

Συγχαρητήρια σε όσους συνέλαβαν να γίνει πραγματικότητα αυτή η εκδήλωση. Ευχή μας η εκδήλωση να μεγαλώνει κάθε χρόνο και να καθιερωθεί μέχρι την ημέρα της επιστροφής. Μέχρι τότε με κάθε ευκαιρία θα πρέπει όλοι μας να δουλεύουμε για να μεταφέρουμε στις νέες γενιές τη φλόγα της επιστροφής.

Copyrights foinikasnews.com 2021-2024, All Rights Reserved.