Όλα όσα έγιναν και ειπώθηκαν στη διάσκεψη του Χρήστου Πουλλαΐδη

ola-osa-eginan-kai-eipothikan-sti-diaskepsi-tou-christou-poullaidi Ακολουθήστε Τα νέα του Φοίνικα και στο Google Newsgoogle-news

Στο ξενοδοχείο Indigo στη Λάρνακα έδωσε τη δημοσιογραφική του διάσκεψη ο Χρήστος Πουλλαΐδης κάνοντας ανασκόπηση της προηγούμενης δεκαετίας και της προσφοράς του στην Ανόρθωση Αμμοχώστου.

Σε γενικές γραμμές ο Χρήστος Πουλλαΐδης φάνηκε πικραμένος από την αντιμετώπιση που είχε και τα αόρατα εμπόδια που του έβαζαν κάποιοι όπως ανέφερε. Ενώ παράλληλα έκανε και κάποιες σημαντικές καταγγελίες όπως για παράδειγμα η εξασφάλιση από τον ΚΟΑ το 2018 ενώς ποσού κοντά στα 2 εκατομμύρια ευρώ για τις εγκαταστάσεις της ομάδας και αντ’ αυτού το ποσό χρησιμοποιήθηκε για αποπληρωμή δανείου του Συλλόγου αλλά και κάποιων προσωπικών δανείων που πάρθηκαν από κάποια άτομα για την Ανόρθωση. Αναμένουμε να δούμε αν θα υπάρξει και κάποια απάντηση για αυτό το θέμα από όσους κατονόμασε ο Χρήστος Πουλλαΐδης.

Πιο κάτω οι δηλώσεις του:

Στις πρώτες του τοποθετήσεις ανέφερε: «Να χτίσουμε γέφυρες και να οδηγήσουμε την Ανόρθωση στο αύριο. Η Ανόρθωση δεν είναι ένας, πρέπει να είναι πολλοί. Αυτοι οι πολλοί πρέπει να μονιάσουν. Να βάλουν τέλος στην εσωστρέφεια. Θα πω πράγματα που δεν έχουν ξεκαθαριστεί. Αν πρέπει να σπάσουν μύτες να σπάσουν. Στοχεύω στο ξεκαθάρισμα. Να πούμε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη. Μόνο έτσι θα βρούμε το δρόμο που χάσαμε. Σήμερα θα καταθέσω γεγονότα. Θα με ακούσετε να μονολογώ με πόνο ψυχής, μα την ίδια ώρα με πίστη και αφοσίωση στο σκοπό. Το 2010 η οικογένεια Πουλλαΐδη αποφάσισε να δραστηριοποιηθεί στον τόπο μας. Λίγο πολύ τα γεγονότα είναι γνωστά με την αποχώρηση του Σάββα Κάκου. Το χρέος της Ανόρθωσης έφτανε γύρω στα 17.500.000 ευρώ. Δεν ήθελα να αναλάβω πρόεδρος γιατί δεν έμενα στην Κύπρο. Βρήκαμε μπροστά μας 19 προσφυγές στη FIFA και συνολικά 42 υποθέσεις. Άνθρωποι με άσπρα μαλλιά έκλαιγαν και με παρακαλούσαν».

Και συνέχισε: «Δεν ήταν αυτοσκοπός η εταιρεία. Αποδείχθηκε πως η εταιρεία λειτούργησε ως ασπίδα για το σωματείο, έσωσε τον σύλλογο. Επέμεινα όπως ο μεγαλομέτοχος δεν κατέχει πέραν του 15%. Δεν τηρήθηκαν οι υποσχέσεις άλλων. Έβαλα 5,4 εκατομμύρια τον πρώτο χρόνο. Η κατάσταση ήταν πιεστική, έρχονταν αγωγές. Με χρήμα και κόπο διευθετήσαμε όλες τις υποθέσεις και κρατήσαμε την Ανόρθωση ανοικτή. Δεν υπολογίσαμε πως θα αντιμετωπίσουμε την απειλή εξαιτίας της τόλμης μας να αμφισβητήσουμε την προεδρία της ΚΟΠ και να προωθήσουμε άλλη υποψηφιότητα. Όταν κατάλαβα τι έγινε, αποφάσισα το 2016 να αποχωρήσω. Ο σύλλογος αποφάσισε να φέρει τον Αντρέα Παντελή. Το 2019 άφησε τρύπα έξι εκατομμύρια ευρώ. Όπως ανέφερε και ο Χαμπουλλάς, το 75% αυτού του ποσού καλύφθηκε από εμένα. Για 2η φορά είχα πιέσεις να επιστρέψω».

Ακολούθως είπε: «Μετά από ΓΣ ήρθε το 2019 τον Απρίλη τριμελής αντιπροσωπεία να μου ζητήσει να πάρω πίσω τις μετοχές. Σε αυτή την 5ωρη συνάντηση, ο Χαμπουλλάς μου είπε. “Στόχος να επανακετνρίσουμε το ενδιαφέρον του Πουλλαϊδη. Δεν σου βάζουμε πίεση. Η Ανόρθωση χρειάζεται άνθρωπο με κύρος. Έχετε τα στοιχεία αυτά πρόεδρε. Ντροπή να σου ζητήσω να πληρώσεις τα χρέη που έκαναν άλλοι. Δεν θέλω να βάλεις τσέκια στο τραπέζι. Αν μου πεις “έρχομαι” αύριο θα πιάσω δουλειά να βρούμε τους πόρους” (σ.σ. το διάβασε από τα πρακτικά). Όμως το τσέκμπουκ μάτωσε. Όπως μεταγενέστερα είπε τον Ιούνη στις 20, τον διαβεβαίωσα πως θα είμαι δίπλα του. Εγώ τήρησα την υπόσχεσή μου. Έπρεπε να αντιμετωπίσουμε και τη πανδημία. Ισορροπήσαμε και φέραμε χαμόγελα. Φτάσαμε στο 2023. Ανέλαβε ο Σάντης. Ο κύριος Σάντης το παλεύει μέρα νύχτα για να υλοποιηθεί η συμφωνία. Δεσμευτήκαμε για 1 εκατομμύριο και το πράξαμε. Το 22-23 η οικογένειά μας έβαλε 3,4 εκατομμύρια. Χρήστος Πουλλαϊδης για όλα φταίει. Και τι δεν έφτασε στα αυτιά μου. Και τι δεν άκουσε η οικογένειά μου. Και τι δεν γράφτηκε. Το είπα στη ΓΣ. Να με βρίζουν να με απειλούν και να απειλούν μέλη της οικογένειάς μου και θα πρέπει να μεταφέρω 300 χιλιάδες κάθε μήνα σχεδόν. Μα είμαι τόσο αφελής; Δεν ξέρω τι μου γίνεται; Να καταξιωθώ ξεκινώντας από το μηδέν; Ήρθα εδώ για να συμβάλω και να στηρίξω. Και αντιμετωπίζω αυτό τον αδίστακτο πράγμα. Ώρες ώρες μένω άφωνος μπροστά σε όλο το σκηνικό. Αλήθεια αυτή είναι η Κύπρος μας;».

«Γιατί να έρθει κάποιος να βάλει τα λεφτά του σε ένα τοξικό περιβάλλον; Αυτό πρέπει να το καταλάβουμε γιατί είναι σημαντικό ενόψει επενδυτή. Η Ανόρθωση πρέπει να είναι διασφαλισμένη. Η εταιρεία πλήρωσε με το παραπάνω τα οφειλόμενα στο σωματείο και μάλιστα προικοδότησε με το ποσό των 1,8 εκατομμυρίων που δεν διεκδικεί η οικογένειά μου. Ήρθε το σωματείο, ήθελε τις μετοχές, δεν δεχόταν πληρεξούσιο το 2016. Ήθελε τις μετοχές, τις πήρε. Εγώ είχα προτείνει ομάδα 4 ατόμων και απορρίφθηκε η ιδέα. Θα είχε την στήριξή μου. Ήρθε ο Παντελή, μας άφησε τρύπα και ήρθαν στον Πουλλαϊδη να αναλάβει ξανά. Δεν το θυμούνται αυτό; Φταίει ο Πουλλαϊδης που κινδυνεύει για το γήπεδο; Η κτηματική είναι ξεχωριστή εταιρεία με συμβούλιο. Η κτηματική έχει δικό της συμβούλιο, μεγαλομέτοχος είναι το σωματείο και η εταιρεία ενοικιάζει εγκαταστάσεις από το γήπεδο. Και έχει υποχρέωση να την συντηρεί. Αν βάλεις τα ποσά που έδωσε η οικογένεια Πουλλαϊδη και η εταιρεία, ξεπεράσαμε τα 11 εκατομμύρια».

«Ο πρόεδρος Σάντης έκανε μια πρόταση ενώπιον και του Χαμπουλλά. Είναι στην σωστή κατεύθυνση, να την μελετήσει και να μας απαντήσει. Ο Πουλλαϊδης εκμεταλλεύτηκε την Ανόρθωση για να γίνει γνωστός; Για τους λάθος λόγους έγινα γνωστός και έχω να αντιμετωπίσω κακή φήμη».

«Πρώτος θα βοηθήσω και πάλι, αν λυθεί το θέμα με την κτηματική. Έτσι θα είμαι δίπλα στον κύριο Χαμπουλλά. Ο κόσμος άκουσε πολλά ψέματα. Φτάσαμε στο σημείο να έχουμε μπροστά μας φάβλο κύκλο. Αν οι αλήθειες εκθέτουν, πρέπει να αποδοθούν ευθύνες και να υπάρξει διόρθωση. Είμαι άνθρωπος δύο ευκαιριών. Η μια το 2013 και η δεύτερη το 2019. Εγώ στέγνωσα… Μπούχτισα. Δεν έδειξα ενδιαφέρον για τις Ακαδημίες λένε; Το Alfasports έγινε από δική μας μεσολάβηση και μετά από πολλές προσπάθειες αρκετών μηνών. Όλοι είχαμε το όραμα οι ομάδες των ακαδημιών να είναι κάτω από μια στέγη. Πληρώθηκε ένα ποσό πάνω από 120 χιλιάδες και αυτό έγινε. Όσα έργα έγιναν στο γήπεδο και στο προπονητικό, έχουν δρομολογηθεί και οι διαδικασίες με την κυβέρνηση για την εξασφάλιση κονδυλίων για να αναβαθμίσουμε το γήπεδο στην κατηγορία 4. Ήδη τα σχέδια του αναβαθμισμένου γηπέδου είναι έτοιμα. Βγήκε η πολεοδομική άδεια και η κοστολόγηση του έργου τελειώνει το καλοκαίρι. Είναι ιερότερο κειμήλιο η Ανόρθωση που ήρθε από την Αμμόχωστο. Να την παραδώσουμε στα παιδιά μας. Θα επεμβαίνω όποτε απειλείται η Ανόρθωση. Όποιος την πειράξει θα με βρει μπροστά του. Χάναμε έφταιγε ο Πουλλαϊδης, κερδίζαμε το έδιναν σε άλλους. Δεν έγινα ένα με το κατεστημένο. Περάσαμε τα κριτήρια χωρίς πρόβλημα. Έβαλα 20 εκατομμύρια, δεν πήρα ένα ευρώ. Έχω ήσυχη την συνείδησή μου. Ευχαριστώ όλους όσους συνεργαστήκαμε. Φυσικά και τον υπέροχο κόσμο της ομάδας που είναι πάντα εκεί για την ομάδα. Είμαι της Ανόρθωσης».

Οι απαντήσεις του έπειτα από ερωτήσεις:

Απαντώντας σε ερωτήσεις ο κύριος Πουλλαίδης είπε: 
«Έχω μιλήσει για τα δικά μου λάθη. Ζήτησα συγγνώμη όταν χάσαμε από τον Άρη και μείναμε εκτός Ευρώπης και μείναμε εκτός Ευρώπης. Έκανα πολλά λάθη αλλά δούλεψα τίμια και για το καλό της Ανόρθωσης. Θα παραμείνω στο πλευρό της διοίκησης Ανδρέα Σάντη».

-Για τις μετοχές του και τα λάθη του;
«Υπάρχει συμφωνία με τον κύριο Σάντη και είναι σε καλό δρόμο για υλοποίηση όσον αφορά τις μετοχές. Ελπίζω σύντομα να υλοποιηθεί. Σύντομα ευελπιστούμε να έχουμε καλά νέα, θα μεταβιβαστούν εφ’ όρους ζωής οι μετοχές. Τα λάθη μου τα είπα πολλές φορές. Όταν χάσαμε από τον Άρη εγώ πήγα κάτω και ζήτησα συγνώμη. Όποιος δεν κάνει λάθη, σημαίνει δεν κάνει τίποτα. Ήταν πολλά τα λάθη μου. Ένα είναι το σίγουρο. Δούλεψα τίμια, δεν κατείχα το κυπριακό ποδόσφαιρο. Πάντοτε θα είμαι στο πλευρό της εκάστοτε διοίκησης».

-Για το ότι επανέλαβε πολλές φορές την εσωστρέφεια στην Ανόρθωση;
«Ίσως να είναι στο DNA μας. Στη ζωή μου, ποτέ δεν δέχτηκα την αποτυχία. Όμως, μπορώ να σας πω ότι ενώ ξεκίνησα με τόση όρεξη, δεν μπορείς να δουλέψεις με τόσο τοξικό κλίμα που κυριαρχεί στην Ανόρθωση».

-Η πιο δύσκολη στιγμή στη 10ετία;
«Όταν πήραν τηλέφωνο το γιο μου στις 3:00 το πρωί να τον απειλήσουν και μετά από λίγες ώρες έπρεπε να πατήσω το κουμπί για να πληρώσω 300.000 ευρώ».

Για την προσπάθεια του Ανδρέα Σάντη;
«Θα αποτύχει και ο κύριος Σάντης αν του κάνουν ό,τι έκαναν σε εμένα. Αυτή η τοξικότητα δεν έχει όρια. Πως θα δουλέψει κάποιος;».

-Αποτυπώνεται σε αριθμούς η στήριξη στον κύριο Σάντη;
«Δεν έχω καμία δέσμευση ότι θα βάλω το οποιοδήποτε ποσό. Θα μιλούμε με τον κύριο Σάντη σαν ένας από τους πολλούς».

-Η συμβουλή στον κύριο Σάντη;
«Στομάχι, υπομονή και να κλείσει τα αυτιά του».

-Γιατί απέτυχε η περσινή ομάδα με αυξημένο μπάτζετ;
«Πήραμε ένα τεχνικό διευθυντή, συναντήθηκα με τον Τιμούρ αλλά μου είπε να μην μου φέρνει τους παίκτες και να μου πει αυτοί θα είναι. Συμφώνησε ο κύριος Λάρκου αρχικά, αλλά στη συνέχεια όλα στράβωσαν. Στην Ομόνοια είχε καλή παρουσία, αλλά στην Ανόρθωση τα έκανε μπίλιες. Δεν ξέρω τι έπαθε και τι συνέβηκε».

-Τι στράβωσε στη σχέση σας με τον κύριο Χαμπουλλά;
«Αυτή την ερώτηση να την κάνετε στον κύριο Χαμπουλλά. Εγώ έχω πολλά ντοκουμέντα».

Πηγή: sport-fm.com.cy
Copyrights foinikasnews.com 2021-2024, All Rights Reserved.