Μεθοδικός, συνετός, σωστός επαγγελματίας!

methodikos-synetos-sostos-epangelmatias Ακολουθήστε Τα νέα του Φοίνικα και στο Google Newsgoogle-news

Μέσα σε αυτούς τους χαρακτηρισμούς, θα μπορούσε να έλεγε κανείς ότι περιέχονται όλα τα στοιχεία εκείνα, τα οποία διέπουν το Νίκο Αγγελίδη, που χάριν στον επαγγελματισμό και τη σοβαρότητα που τον χαρακτηρίζει, έχει κερδίσει τον σεβασμό όλων, στη μεγάλη οικογένεια της Ανόρθωσης.

Τόσο ως βοηθός προπονητής, αλλά και προπονητής της πρώτης ανδρικής μας ομάδας κάτω των 14, ο Νίκος Αγγελίδης, κάθε μέρα αποδεικνύει μέσα από το έργο του, την εξαίρετη δουλειά που κάνει και ενώ η νέα χρονιά που έρχεται, θα τον βρει «αντιμέτωπο» με μια νέα αγωνιστική πρόκληση.

Μετά την αποχώρηση του Γιώργου Νικολάου από τη θέση του βοηθού προπονητή, ο Νίκος Αγγελίδης, θα σηκώσει μόνος αυτό το βάρος, ως βοηθός του πρώτου προπονητή, Αντώνη Κωνσταντινίδη.

Ο Νίκος Αγγελίδης:

-Κύριε Αγγελίδη, θα θέλαμε πρώτα να προβείτε σε μιαν αναδρομή, για τη μέχρι τώρα πορεία σας στις τάξεις της ομάδας μας

Αρχικά θα ήθελα να ευχηθώ καλή μπασκετική σεζόν με υγεία σε όλες τις ομάδες. Όσον αφορά την πορεία μου στην Ανόρθωση, ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2019, αναλαμβάνοντας τμήματα στις ακαδημίες το παιδικό αλλά και βοηθός στην ανδρική ομάδα όπου επαναδραστηριοποιήθηκε στη Β2 κατηγορία.

Ερχόμενος από την Θεσσαλονίκη και την ακαδημία του Αχιλλέα Τριανδρίας όπου μεγάλωσα και γαλουχήθηκα ως παίκτης και ως προπονητής ήμουν σίγουρος ότι θα ήταν δύσκολο να βρω αντίστοιχο οικογενειακό περιβάλλον.

Παρόλα αυτά από την πρώτη χρονιά ένιωσα οικεία κάτι που με βοήθησε να δίνω το κάτι παραπάνω καθημερινά. Αυτά τα 4 χρόνια ανέλαβα ακαδημίες, προπαιδικό, παιδικό εφαρμόζοντας το playbook της ομάδας σε συνδυασμό με την εμπειρία μου. Παράλληλα με το κομμάτι των ακαδημιών και των αγωνιστικών τμημάτων εντάχθηκα στην προπονητική ομάδα του αντρικού, αναλαμβάνοντας το κομμάτι του scouting, δίπλα στον κόουτς Χρυσαλά για 3,5 χρόνια και το τελευταίο 6μηνο δίπλα στον κόουτς Κωνσταντινίδη κερδίζοντας διαφορετικά πράγματα από τον καθένα.

-Πόσο σας έχει βοηθήσει η παρουσία σας και το περιβάλλον που έχετε συναντήσει στην ομάδα μας;

Όπως προανέφερα από την 1η σεζόν ένιωσα άνετα δίπλα σε προπονητές γνώστες του αντικειμένου όπου καθημερινά προσπαθούσαμε για το καλύτερο δυνατό σε κάθε προπόνηση. Επίσης άριστη επικοινωνία με τα μέλη της ομάδας, για ότι χρειαστεί.

Τέλος ο τεχνικός διευθυντής Σάκης Πασσάς, με τον πρώην πρόεδρο Αντώνη Μικελλίδη και τον πρόεδρο Παναγιώτη Χρυσάνθου, όλοι πάντα παρών με καθημερινές συζητήσεις να δίνουν λύσεις είτε σε θέματα που αφορούν εμένα είτε σε θέματα τις ομάδας.

-Κατά τη νέα χρονιά, θα είστε μόνος ως βοηθός προπονητής, για τον κ. Αντώνη Κωνσταντινίδη. Είναι κάτι που αποτελεί πρόκληση, ως ένα ακόμα βήμα εξέλιξης για σας;

Ακριβώς έτσι το αντιμετωπίζω ως πρόκληση, ειδικά σε μια χρονιά με υψηλούς στόχους. Όσοι γνωρίζουν τον κόουτς Κωνσταντινίδη, προπονητής με χρόνια εμπειρίας στο εξωτερικό, ξέρουν πόσο απαιτητικός είναι και στο διάστημα που συνεργαστήκαμε στο 2ο μισό της προηγούμενης σεζόν συνειδητοποίησα τον τρόπο που δουλεύει.

Έτσι μπαίνοντας σε αυτήν τη σεζόν παρά την απουσία του κόουτς Νικολάου από το staff νιώθω έτοιμος για αυτήν την πρόκληση.

-Μέχρι που πιστεύετε ότι θα μπορέσει να φθάσει η ομάδα μας κατά την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο;

Μετά το πέρας του 1ου μέρους της προετοιμασίας, οι παίκτες ακολούθησαν κατά γράμμα της εντολές εμάς των προπονητών, του γυμναστή της ομάδας Κ. Παπακωνσταντίνου και του φυσιοθεραπευτή Π. Ηροδότου εντός και εκτός γηπέδου.

Έτσι βρίσκονται στα επιθυμητά επίπεδα στο τεχνικοτακτικό κομμάτι αλλά και σε αυτό της φυσικής κατάστασης.

Με συνέπεια καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς, είμαι σίγουρος ότι θα είμαστε ικανοί να φτάσουμε μέχρι το τέλος του δρόμου διεκδικώντας όλους τους στόχους που έχουν τεθεί από τη διοίκηση της ομάδας.

-Τέλος θα θέλαμε και λίγα λόγια για την ανδρική μας ομάδα κάτω των 14 και τη δουλειά που γίνεται σε αυτήν:

Η ηλικιακή κατηγορία αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική, αποτελεί το 1ο στάδιο μετά τις ακαδημίες όπου τα παιδιά σταδιακά εφαρμόζουν τα βασικά σε μεγαλύτερη ένταση και διδάσκονται νέα στοιχεία όσον αφορά τις συνεργασίες σε άμυνα και επίθεση.

Ο στόχος μας είναι τα παιδιά να κτίζουν καλές συνήθειες τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου, κάτι που θα τους βοηθήσει στη συνέχεια σαν παίκτες και σαν ανθρώπους.

Copyrights foinikasnews.com 2021-2024, All Rights Reserved.