Σαν σήμερα 40 χρόνια πριν 18000 Ανορθωσιάτες έβλεπαν το Ανόρθωση Μπάγερν στο Τσίρειο στάδιο

san-simera-40-chronia-prin-18000-anorthosiates-evlepan-to-anorthosi-bagern-sto-tsireio-stadio Ακολουθήστε Τα νέα του Φοίνικα και στο Google Newsgoogle-news

Η σελίδα Kurt Landauer Stiftung e.V που έχει ως στόχο να φέρνει στο φως της δημοσιότητας την Ιστορία του πρώην προέδρου της Μπάγερν Μονάχου, Kurt Landauer, θυμήθηκε μέσω ανάρτηση της τον αγώνα της Ανόρθωσης απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου που διεξήχθη το 1983 στα πλαίσια του Κυπέλλου UEFA.

Πιο κάτω η ανάρτηση της σελίδας:

Στις 14 Σεπτεμβρίου 1983 – ακριβώς πριν από 40 χρόνια σήμερα – η FC Bayern είχε τον αγώνα του πρώτου γύρου στο Κύπελλο UEFA, αφού την προηγούμενη σεζόν τερμάτισε στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Αντίπαλος μας κληρώθηκε η ομάδα από την Κύπρο, Ανόρθωση Αμμοχώστου.

«Για την ανόρθωση, ξέσπασαν διακοπές στη Λεμεσό: ήρθαν οι Βαυαροί! Η ευφορία είχε κυριεύσει ακόμα και τους εκτυπωτές εισιτηρίων: Στα εισιτήρια ήταν λες και ήταν ο Τελικός του Κυπέλλου UEFA.

Τα ταμεία χτύπησαν λίγο περισσότερο από το συνηθισμένο: Με 15 DM, τρεις φορές περισσότερα από το συνηθισμένο ζητήθηκε η καλύτερη θέση – και πληρώθηκε», ανέφερε ο kicker.

Ο αγώνας παίχτηκε στη Λεμεσό μπροστά σε 18.000 θεατές, η Μπάγερν κέρδισε απροσδόκητα με 1:0 από ένα χτύπημα του Reinhold Mathy μετά από την πολύ καλή δουλεία του Rainer Maurer στο 32ο λεπτό του αγώνα.

Από αυτήν την ευρωπαϊκή βραδιά έχουμε για εσάς το φυλλάδιο του προγράμματος, τη φωτογραφία της ομάδας μας πριν την έναρξη του αγώνα, μια σκηνή αγώνα και τη φανέλα του Rainer Maurer.

Πιο κάτω οι φωτογραφίες που ανέβασε η συγκεκριμένη σελίδα:

Copyrights foinikasnews.com 2021-2024, All Rights Reserved.