Αντιπροσωπεία των ΜΑΧΗΤΩΝ στο ετήσιο μνημόσυνο του Κυριάκου Μάτση

antiprosopeia-ton-machiton-sto-etisio-mnimosyno-tou-kyriakou-matsi Ακολουθήστε Τα νέα του Φοίνικα και στο Google Newsgoogle-news

Στο ετήσιο μνημόσυνο του Κυριάκου Μάτση έδωσε το παρών της αντιπροσωπεία των ΜΑΧΗΤΩΝ.

Πιο κάτω η σχετική ανάρτηση:

𝚱𝚼𝚸𝚰𝚨𝚱𝚶𝚺 𝚳𝚨𝚻𝚺𝚮𝚺 | 𝟏𝟗.𝟏𝟏.𝟏𝟗𝟓𝟖 | 𝚨𝚯𝚨𝚴𝚨𝚻𝚶𝚺

Αντιπροσωπεία του συνδέσμου μας παρευρέθηκε σήμερα στο ετήσιο μνημόσυνο του αγωνιστή μας Κυριάκου Μάτση καταθέτοντας στεφάνι. Με το τέλος επισκεφθήκαμε το σπίτι του κ.Ανδρέα και της κ.Μαρίτσας Καραολή που ήταν το κρησφύγετο του Γρηγόρη Αυξεντίου (στην φωτογραφία η κυρία Μαρίτσα).

“Πιστεύομεν ότι κάθε θυσία μας δεν πηγαίνει άδικα και εσείς να είστε περήφανοι για μας. Αν ο καλός Θεός μας επιφυλάσσει την λαμπράν τύχη να δώσουμε την ζωή μας για την πατρίδα, τότε η χαρά σας πρέπει να είναι απέραντη. Δεν ξέρω αν μπορεί να ονειρευτεί ένας άνθρωπος καλύτερη τύχη από αυτή. Και δεν μπορώ να σκεφθώ γονείς που να είναι πιο περήφανοι παρά για τα παιδιά τους που έπεσαν για την πατρίδα”

“𝛰𝛶 𝛱𝛦𝛲𝛪 𝛸𝛲𝛨𝛭𝛢𝛵𝛺𝛮 𝛵𝛰𝛮 𝛢𝛤𝛺𝛮𝛢 𝛱𝛰𝛪𝛰𝛶𝛭𝛦𝛩𝛢 𝛢𝛬𝛬𝛢 𝛱𝛦𝛲𝛪 𝛢𝛲𝛦𝛵𝛨𝛴”

Απόσπασμα από τα πρακτικά του Συλλόγου, κατά τη συνεδρία της 19ης Νοεμβρίου 1958:

«Ο Κυριάκος Χριστοφή Μάτσης, ο οποίος ως μέλος του Συλλόγου ελάμβανε πάντοτε ενεργόν μέρος εις όλας τας εθνικάς εκδηλώσεις του Συλλόγου, εθυσιάσθη υπέρ βωμών και εστιών μαχόμενος εναντίον των Βρεττανικών Δυνάμεων εις το παρά το Δίκωμον κρησφύγετόν του. Η αυτοθυσία του θα είναι παράδειγμα διά τάς επερχομένας γενεάς διά να αντλούν δύναμιν διά τούς υπέρ ελεθερίας αγώνας».

𝐌𝐀𝐗𝐇𝐓𝐄𝐂 𝟏𝟗𝟗𝟒 🇬🇷

Copyrights foinikasnews.com 2021-2024, All Rights Reserved.