Ανακοίνωση για τα επεισόδια / ετοιμάζεται επιστολή

anakoinosi-gia-ta-epeisodia-etoimazetai-epistoli Ακολουθήστε Τα νέα του Φοίνικα και στο Google Newsgoogle-news

Ανακοίνωση για τα χθεσινά επεισόδια εξέδωσε η ομάδα μας, με την οποία καταδικάζει την οποιαδήποτε μορφή βίας, αλλά καταδικάζει και την λανθασμένη στάση της αστυνομίας που έφερε ως αποτέλεσμα τις υλικές ζημιές στο κυλικείο κάτω από την Νότια και τον τραυματισμό ανθρώπων που δεν είχαν καμία σχέση με τα επεισόδια.

Η Ανόρθωσις ετοιμάζει επιστολή προς την Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως και τον Αρχηγό Αστυνομίας που θα συνοδεύετε με οπτικοακουστικό υλικό ζητώντας την άμεση διερεύνηση των όσων διαδραματίστηκαν.

Πιο κάτω η ανακοίνωση:

Σχετικά με τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν μετά τον αγώνα Ανόρθωσις Αμμοχώστου-ΑΕΚ στο χώρο που στεγάζεται το κυλικείο της ομάδας μας, επιθυμούμε να αναφέρουμε τα ακόλουθα:

Κατανοούμε και αντιλαμβανομαστε το δύσκολο έργο της Αστυνομίας να επιβάλει την τάξη και είτε να προλάβει είτε να διαλύσει συγκρούσεις μεταξύ οπαδών.

Θεωρούμε όμως λανθασμένο τον τρόπο αντιμετώπισης των συμβάντων στο χώρο του κυλικείου, που είχαν ως αποτέλεσμα την πρόκληση υλικών ζημιών αλλά και τον τραυματισμό θαμώνων που ουδεμία ανάμειξη είχαν στα διαδραματιζόμενα.

Θεωρούμε επίσης λανθασμένη την αλόγιστη χρήση δακρυγόνων που προκάλεσαν φόβο και πανικό στους παρευρισκόμενους, στην πλειοψηφία μάλιστα οικογένειες με μικρά παιδιά.

Ετοιμάζεται ήδη επιστολή προς την Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως και τον Αρχηγό Αστυνομίας που θα συνοδεύετε με οπτικοακουστικό υλικό το οποίο συλλέγουμε και μέσω της οποίας ζητούμε άμεση διερεύνηση των όσων διαδραματίστηκαν.

Ως Ανόρθωση Αμμοχώστου είμαστε κάθετα ενάντια σε οποιαδήποτε μορφής βίας και με διάφορες ενέργειες, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, προσπαθούμε να περιορίσουμε στο ελάχιστο συμπεριφορές που δεν αρμόζουν στην ένδοξη ιστορία της ομάδας μας.

Από την άλλη όμως αυτοί που έχουν την ευθύνη για διατήρηση της τάξης πρέπει να έχουν το βασικό στοιχείο της σωστής κρίσης και κοινής λογικής στην οποιαδήποτε απόφασή τους. Η χρήση βίας και δακρυγόνων πρέπει να αποτελεί την έσχατη επιλογή όταν οι συνθήκες το επιβάλλουν και όχι την εύκολη λύση.

Copyrights foinikasnews.com 2021-2024, All Rights Reserved.