Έλαβαν την ετήσια χορηγία του ΚΟΑ τα προσφυγικά Σωματεία

elavan-tin-etisia-chorigia-tou-koa-ta-prosfygika-somateia Ακολουθήστε Τα νέα του Φοίνικα και στο Google Newsgoogle-news

Τα προσφυγικά Σωματεία έλαβαν την ετήσια χορηγία τους από τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού σε εκδήλωση που έγινε στα γραφεία του ΚΟΑ, την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023.

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Ανδρέας Μιχαηλίδης σημείωσε:

Είναι μια μέρα χαράς για τον ΚΟΑ, γιατί δίνουμε τις επιταγές στα προσφυγικά σωματεία, είναι ένα μικρό στήριγμα στον αγώνα που κάνουν για επιστροφή στις γειτονιές τους, στα σπίτια τους. Θέλω να τους ευχαριστήσω εκ μέρους της Πολιτείας και του ΚΟΑ που κάνουν αυτόν τον αγώνα και κρατούν ζωντανή τη φλόγα μέσα από τις ομάδες τους. Ο ΚΟΑ θεσμοθέτησε την οικονομική βοήθεια που έπαιρναν τα σωματεία και την διπλασίασε με τη βοήθεια της Επιτροπής Προσφύγων της Βουλής. Τώρα είμαστε στο στάδιο της επιδιόρθωσης των τριών προσφυγικών γηπέδων (Ανόρθωσης, Εθνικού Άχνας και Νέας Σαλαμίνας), έχουν πληρωθεί οι μελέτες και μόλις είναι έτοιμες θα ξεκινήσουν τα έργα.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος των προσφυγικών σωματείων Κίκης Φιλίππου τόνισε:

Με τη νέα χρονιά συμπληρώνουμε 50 χρόνια προσφυγιάς. Τα προσφυγικά Σωματεία εδώ και 50 χρόνια κάνουν αγώνα επιβίωσης, εκτός από μία ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό. Σ’ αυτό τον αγώνα στήριγμα μας πάντα ήταν ο ΚΟΑ και θέλω να τον ευχαριστήσω. Θέλω όμως ιδιαίτερα να ευχαριστήσω τον σημερινό Πρόεδρο του ΚΟΑ και το ΔΣ, διότι δρομολόγησαν να γίνει θεσμός αυτή η χορηγία στα προσφυγικά Σωματεία και δεν χρειάζεται να ζητιανεύουμε κάθε χρόνο.

Ο πρώην Πρόεδρος του ΚΟΑ Κλεάνθης Γεωργιάδης επισήμανε:

Όταν πριν από 5 χρόνια παρέδιδα την Προεδρία στον Ανδρέα Μιχαηλίδη ήμουν σίγουρος ότι θα έχει εξαιρετική πορεία. Σήμερα επιβεβαιώθηκε. Επιβεβαιώθηκε ότι οι άνθρωποι του αθλητισμού έχουν να προσφέρουν και πρέπει να αξιοποιούνται. Είναι παράδειγμα ο Ανδρέας Μιχαηλίδης, ένας άνθρωπος του αθλητισμού στην κατάλληλη θέση. Σε τέτοιους ανθρώπους πρέπει να δίνεται η ανάλογη δύναμη για να παράξουν έργο.

Απευθυνόμενος στον Ανδρέα Μιχαηλίδη είπε:
Ξεπέρασες και τις προσδοκίες, αφού για τα προσφυγικά Σωματεία έκανες περισσότερα από όσα προβλέπαμε. Αντιλήφθηκες ότι είναι χρέος της Πολιτείας να τα κρατήσει ζωντανά και κατάφερες να κάνεις κάτι που δεν μπόρεσα να κάνω ούτε εγώ που είμαι πρόσφυγας, θεσμοθέτησες και αύξησες το ποσό για τα σωματεία και γι’ αυτό τα προσφυγικά Σωματεία θα σε ευγνωμονούν πάντα.

Τα προσφυγικά Σωματεία που έλαβαν τη χορηγία είναι:
Ανόρθωση, Νέα Σαλαμίνα, ΑΣΙΛ Λύσης, Εθνικός Άχνας, Εθνικός Άσσιας, ΠΑΕΕΚ Κερύνειας και Διγενής Μόρφου.

Copyrights foinikasnews.com 2021-2024, All Rights Reserved.