Μακροσκελές το μήνυμα του προέδρου

makroskeles-to-minyma-tou-proedrou Ακολουθήστε Τα νέα του Φοίνικα και στο Google Newsgoogle-news

Διαβάστε πιο κάτω το μήνυμα του προέδρου της Ανόρθωσης Ανδρέα Σάντη ενόψει των Χριστουγέννων.

Μάλιστα ανακοίνωσε και στο τέλος την ετοιμότητα της ομάδας για να πραγματοποιήσει τρεις μεταγραφές ζητώντας από τον κόσμο την συμβολή του στο νέο πρόγραμμα Κας-γκολ μεταγραφών.

Πιο κάτω το μήνυμα:

Φίλες και Φίλοι της Ανόρθωσης,

Επικοινωνώ μαζί σας Παραμονή Χριστουγέννων για να σας ευχηθώ, εκ μέρους όλων στην Ανόρθωση, Χρόνια Πολλά και το 2024 να σας φέρει αυτά που επιθυμείτε.

Τέτοιες μέρες οι σκέψεις για την κατεχόμενη πόλη μας Αμμόχωστο, που για 50 πια τόσα χρόνια, βουβή μας καρτερεί να γυρίσουμε, γίνονται εντονότερες.

Στο Χριστουγεννιάτικο μήνυμα μου, επιτρέψετέ μου να κάνω σύντομη αναφορά στην αγαπημένη μας ομάδα.

Από την πρώτη μέρα ανάληψης της διοίκησης, και στον σχεδόν ένα χρόνο παρουσίας μας, υποσχεθήκαμε να αφήσουμε πίσω μας τόσο την παρελθοντολογία όσο και την εσωστρέφεια.

Αναλαμβάνοντας, όλες μας οι ενέργειες κινήθηκαν προς την κατεύθυνση της άμεσης ανάκαμψης της ομάδας και της προσπάθειας επανόδου της στην κορυφή του κυπριακού ποδοσφαίρου.

Είχαμε επίσης αναφέρει πως σε τακτά χρονικά διαστήματα θα ενημερώνουμε τον κόσμο για όλα τα θέματα με ειλικρίνεια και καθαρές κουβέντες, γιατί ο Ανορθωσιάτης πρέπει να γνωρίζει το που βαδίζει η αγαπημένη του ομάδα.

Στις 2 Οκτωβρίου και στην εκπομπή του ΡΙΚ «Γκολ και Θέαμα», έκανα την πρώτη δημόσια αναφορά μου περί της σημαντικότητας για άμεσης μεταβίβασης των μετοχών από την οικ. Πουλλαίδη, και στην αναγκαιότητα μιας διοίκησης στην Ανόρθωση που να παίρνει αποφάσεις ως ενιαίο σώμα μέχρι να βρεθεί κάποιος μεγαλοεπενδυτής.

Επί της ουσίας όμως καμιά εξέλιξη δεν προέκυψε και παρά τις δυσκολίες προχωράμε με υλοποίηση του πλάνου που θέσαμε από την αρχή. Δυστυχώς όμως τα χρονικά πλαίσια στενεύουν σε βαθμό που περιορίζουν τη δράση μας και οδηγούν την αγαπημένη μας ομάδα σε πιθανά αδιέξοδα.

Δεν είναι σκοπός αυτής της αναφοράς ο καταμερισμός ευθυνών και αρνούμαστε να ξεκινήσει και πάλι ένας κύκλος στείρων αντιπαραθέσεων.

Το ζητούμενο σήμερα είναι η πορεία ανάκαμψης της Ανόρθωσης σε όλους τους τομείς να μην αποτύχει με εμπόδια εκ των έσω.

Αναστάτωση δεν προκαλείται όταν γίνεται αναφορά σε ένα πρόβλημα, αλλά όταν  κρύβεται κάτω από το χαλί και υποβόσκει. Θέλουμε να βάλουμε το μαχαίρι στο κόκκαλο και να το επιλύσουμε άμεσα χωρίς χρονοτριβές και δικαιολογίες.

Η Οικ. Πουλλαΐδη στήριξε για μια δεκαετία οικονομικά την Ανόρθωση και πρέπει επί τούτου να της είμαστε ευγνώμονες. Όμως σήμερα, δεν επιθυμεί πλέον να χρηματοδοτεί την Εταιρεία της οποίας είναι αυτή την στιγμή ο μεγαλομέτοχος, κάτι που επανέλαβε και σε κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχαμε προ ημερών.

Στην ίδια συνάντηση του επεξηγήθηκε πως η μόνη λύση είναι η άμεση μεταβίβαση των μετοχών του.

Η ύπαρξη εταιρείας έχει νόημα μόνο με την παρουσία επενδυτή που αναλαμβάνει την διαχείριση και το οικονομικό βάρος.  Η διοίκηση μου ποτέ δεν παρουσιάστηκε ως ο «αντικαταστάτης» της Οικ. Πουλλαιδη που έχει τέτοια δυνατότητα.

Ο δεύτερος πυλώνας αφορά την «διαίρεση» της Ανόρθωσης Αμμοχώστου σε διοίκηση Συλλόγου και διοίκηση εταιρείας.

Η Ανόρθωσις είναι μια και αδιαίρετη και το να υπάρχουν με τα σημερινά δεδομένα δυο Συμβούλια που έχουν διαφορετική αντίληψη και τρόπο σκέψης, κάνουν διαφορετικές καμπάνιες οικονομικής βοήθειας, ακόμα και διαφορετικά προϊόντα προς πώληση στον κόσμο, είναι συνθήκη προβληματική. Οφείλουμε να διορθώσουμε αυτή τη στρέβλωση και άμεσα. Η Ανόρθωση είναι ΜΙΑ και έτσι πρέπει να πορεύεται, να παρουσιάζεται, να  διοικείται. Πρέπει να έχει ένα πλάνο,  μια στρατηγική,  μια φιλοσοφία και ένα τρόπο διοίκησής.

Το θέμα επίλυσης του γηπεδικού προβλήματος δεν μπορεί να τυγχάνει ξεχωριστού χειρισμού, αντίθετα είναι άμεσα συνυφασμένο με την ομάδα τόσο στο αγωνιστικό όσο και στο οικονομικό. Και σε αυτό έχουμε πολύ συγκεκριμένη στρατηγική και τρόπο διασφάλισης του.

Η λύση για την επόμενη μέρα και την εισροή νέων χρηματικών πόρων  και εύρυθμης λειτουργίας του οικοδομήματος της Ανόρθωσης Αμμοχώστου είναι απλή και πρέπει να γίνει ΑΜΕΣΑ

  • Μεταβίβαση των μετοχών της οικ. Πουλλαίδη στο Σύλλογο Ανόρθωσης Αμμοχώστου
  • Ένα Διοικητικό Συμβούλιο
  • Επιστροφή Ποδοσφαίρου στο Σύλλογο

Χρόνος για χάσιμο δεν υπάρχει, χρειάζονται άμεσα γενναίες αποφάσεις. Η επόμενη μέρα πρέπει να μας επιτρέψει απρόσκοπτα να υλοποιήσουμε το πλάνο μας με μια ενιαία στρατηγική και φιλοσοφία.

Με πράξεις και όχι λόγια να δείξουμε ότι η Ανόρθωση είναι υπεράνω όλων μας και όχι το εγώ πάνω από την Ανόρθωση!!

Για άλλη μια φορά σας ευχαριστώ για την στήριξή σας προς την ομάδα και σας εύχομαι Καλά Χριστούγεννα και το 2024 να είναι η αρχή μας νέας ένδοξης σελίδας στην ιστορία της Ανόρθωσης Αμμοχώστου.

Ανδρέας Σάντης

Πρόεδρος

ΥΓ. Μπαίνουμε σε λίγες μέρες στην επίσημη περίοδο μεταγραφών. Είμαστε έτοιμοι για την υλοποίηση τριών μεταγραφών που θα μπορέσουν να γίνουν πράξη και με την δική σας βοήθεια.  Επί τούτου, ανακοινώνουμε το «Κας-γκολ μεταγραφών» όπου ο κάθε Ανορθωσιάτης με μόνο Πενήντα Ευρώ συμβάλλει σκοράροντας το δικό του γκολ για την ενίσχυση της ομάδα μας.

Copyrights foinikasnews.com 2021-2024, All Rights Reserved.