Σάντης: “Τα πράγματα έχουν φτάσει σε ένα οριακό σημείο” (ηχητικό)

santis-ta-pragmata-echoun-ftasei-se-ena-oriako-simeio-ichitiko Ακολουθήστε Τα νέα του Φοίνικα και στο Google Newsgoogle-news

Στον Σπορ FM 95,0 μίλησε ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής Ανόρθωσις Ανδρέας Σάντης, με αφορμή τα 113α γενέθλια της «Κυρίας».

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Η Ανόρθωση είναι το αρχαιότερο εν ενεργεία σωματείο στην Κύπρο. Κλείνει 113 χρόνια. Έχει μια τεράστια συμβολή στον κοινωνικό, στον πολιτιστικό και στον απελευθερωτικό αγώνα. Μέλη της έχουν συμβολές σε όλους τους αγώνες της Ελλάδας. Θέλουμε να υπάρξει μια σταθερότητα και η Ανόρθωση να συνεχίσει για πολλά χρόνια την πορεία της μπροστά. Η Ανόρθωση πρέπει να σταθεροποιηθεί στα ψηλά σε όλα τα αθλήματα και να είναι στη συνείδηση όλου του κόσμου για αυτό που πραγματικά είναι».

Αν μπορεί να επανέλθει στη διεκδίκηση του τίτλου: «Πρέπει να έχουμε τα δυο πόδια μας στο έδαφος. Να ξέρουμε που ήμασταν και που προσπαθούμε να πάμε. Δεν μπορεί ένα δρόμος να είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Η Ανόρθωση προσπαθεί να αλλάξει σε όλους τους τομείς της λειτουργίας της. Χρειάζεται συγκεκριμένο διάστημα. Είπαμε για ανταγωνιστική ομάδα, τη βλέπουμε. Αυτή η χρονιά έχει πάρα πολλά προβλήματα που απορρέουν από προηγούμενες χρονιές. Συμβόλαιο με τίτλους και επιτυχίες δεν έχει υπογράψει κανένας. Προσπαθούμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας να μπορέσουμε να έχουμε ανταγωνιστική ομάδα και μια πορεία αντάξια της ιστορίας της Ανόρθωσης».

Για την αγωνιστική κάμψη: «Βλέπυομε τη δουλειά που γίνεται καθημερινά στο προπονητικό κέντρο. Θα έρθουν και άσχημα αποτελέσματα είναι φυσιολογικό. Είχαμε βασικότατους παίκτες να λείπουν για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Σήμερα πρέπει να κερδίσουμε την ΑΕΖ και να δούμε μπροστά. Εμείς έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη σε όλη την οικογένεια που αποτελεί το ποδοσφαιρικό τμήμα. Έχω ακούσει πράματα και θάματα, δεν είναι έτσι πράγματα. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και πραγματιστές. Μακάρι σε αυτή τη μεταβατική περίοδο να έχουμε τίτλους από την πρώτη σεζόν. Αν δεν τα καταφέρουμε δεν είναι το τέλος του κόσμου. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, δεν αγωνιζόμαστε μόνοι μας».

Αν θα γίνει κι άλλη προσθήκη: «Προσπάθεια είναι να γίνει άλλη μια μεταγραφή. Θα πρέπει να βρούμε κάποιο παίκτη που να μπορεί να κάνει τη διαφορά. Εάν δεν καταφέρουμε να βρούμε αυτό που θέλουμε, θα συνεχίσουμε την πορεία μας με τους υφιστάμενους ποδοσφαιριστές».

Αν υπάρχει ενδιαφέρον από το Ισραήλ για τον Τσίκο: «Όχι δεν υπάρχει ενδιαφέρον για τον Τσίκό από ομάδα του Ισραήλ».

Για τα συμβόλαια των Γκερέρο και Αρμπολέδα: «Είμαστε σε συζητήσεις και διαβουλεύσεις. Χρειάζεται ακόμη λίγη υπομονή. Πρόθεση μας είναι να κρατήσουμε τους δυο ποδοσφαιριστές».

Για το συμβόλαιο του Γκαγιέγο: «Έχουμε μια άριστη σχέση με τον προπονητή. Είμαστε σε συζητήσεις μαζί με τον ίδιο και τους εκπροσώπους του».

Για το οικονομικό: «Είχαμε πει για ένα δανεισμό για να μπορέσουμε να καλύψουμε τις υποχρεώσεις που έρχονταν από τις προηγούμενες χρονιές. Έχουμε ξοδέψει τεράστια ποσά που αφορούν προηγούμενη ποδοσφαιρική περίοδο. Έχουμε σύντομα γενικές συνελεύσεις. Έχω πει ξεκάθαρα τι χρειάζεται να γίνει για να μπορέσουμε α προχωρήσουμε στην επόμενη μέρα. Η Ανόρθωση πρέπει να είναι μια γιατί είναι προϋπόθεση από τους υπόλοιπους που θέλουν να συνεισφέρουν. Εάν αυτά δεν υλοποιηθούν η Ανόρθωση θα αντιμετωπίσει από εδώ και πέρα σοβαρότατα προβλήματα. Τα πράγματα έχουν φτάσει σε ένα οριακό σημείο χρονικά. Θα τοποθετηθούμε στις συνελεύσεις».

Αν έχει καλές σχέσεις με Πουλλαΐδη και Χαμπουλά: «Δεν έχω να χωρίσω τίποτα με κανένα».

Για τα μέτρα κατά της βίας: «Προσπαθούμε με ημίμετρα να βρούμε τις λύσεις. Έχουμε δει χώρες με μεγαλύτερα προβλήματα, που με συγκεκριμένα μέτρα έχουν μειώσει στο ελάχιστο αυτές τις συμπεριφορές. Να έρθουν εμπειρογνώμονες από το εξωτερικό και να μας εισηγηθούν κάποια μέτρα και να μείνουν εδώ να τα εφαρμόσουν. Το να ζητούμε να είναι οι σύνδεσμοι φιλάθλων κάτω από τα σωματεία, δεν είναι εφικτό. Στο τέλος θα αποφασίζει το υπουργικό συμβούλιο ποιοι διαιτητές θα σφυρίζουν τους αγώνες, δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά.»

Πηγή: 24sports.com.cy

Copyrights foinikasnews.com 2021-2024, All Rights Reserved.