Πραγματοποιήθηκε χθες με απόλυτη επιτυχία η εκδήλωση τιμής και μνήμης που διοργάνωσαν οι ΜΑΧΗΤΕC για τον αγώνα της ΕΟΚΑ

pragmatopoiithike-chthes-me-apolyti-epitychia-i-ekdilosi-timis-kai-mnimis-pou-diorganosan-oi-machitec-gia-ton-agona-tis-eoka Ακολουθήστε Τα νέα του Φοίνικα και στο Google Newsgoogle-news

Πραγματοποιήθηκε χθες, με απόλυτη επιτυχία, στο Λιοπέτρι η εκδήλωση τιμής και μνήμης που διοργάνωσαν οι ΜΑΧΗΤΕC με αφορμή την απαρχή του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-59.

Η εκδήλωση άρχισε με τους δρομείς του Συλλόγου μας να ξεκινούν την πορεία τους από το Μνημείο Αγώνα ΕΟΚΑ στο Αυγόρου για να μεταφέρουν τη φλόγα στο αμφιθέατρο Λιοπετρίου και να σηματοδοτήσουν την έναρξη της εκδήλωσης.

Η εκδήλωση χωρίστηκε σε δύο μέρη. Στο πρώτο μίλησε ο δρ.Ανδρέας Κάρυος (εγγονός του ήρωα της ΕΟΚΑ) για τη δράση, τη συμμετοχή και τον ρόλο της Ανόρθωσης στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα. Στο δεύτερο μέρος παραδοθήκαν τιμητικές πλακέτες στους συγγενείς των ηρώων Μόδεστου Παντελή, Ανδρέα Κάρυου, Ηλία Παπακυριακού, Φώτη Πίττα, Χρήστο Σαμάρα, Γρηγόρη Αυξεντίου, Κυριάκο Μάτση και Αντώνη Παπαδόπουλο.

Με το πέρας της εκδήλωσης ακολούθησε λαμπαδηφορία στο Λιοπέτρι και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του αγωνιστή Μόδεστου Παντελή αλλά και στο Μνημείο των αγωνιστών που έπεσαν ηρωικά στον Αχυρώνα.

Συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλαν για να βγει το αποτέλεσμα που είχε η χθεσινή εκδήλωση, αλλά και μεγάλα συγχαρητήρια στον κόσμο που παρευρέθηκε. Το Αμφιθέατρο γέμισε με παιδιά και νεολαία και αυτό ήταν από μόνο του πολύ θετικό για την όλη εκδήλωση.

Πιο κάτω μερικές φωτογραφίες από τη χθεσινή δράση:

Copyrights foinikasnews.com 2021-2024, All Rights Reserved.