Στεργίδης: “ας δώσουμε όσοι περισσότεροι μπορούμε, όσα “σηκώνει” η τσέπη μας”

stergidis-as-dosoume-osoi-perissoteroi-boroume-osa-sikonei-i-tsepi-mas Ακολουθήστε Τα νέα του Φοίνικα και στο Google Newsgoogle-news

Καλεσμένος στον Super Sport FM 104.0 ήταν ο κύριος Μιχάλης Στεργίδης, ο οποίος παραχώρησε δηλώσεις.

Πιο κάτω το ηχητικό και οι δηλώσεις:

Για την κατάσταση στην Ανόρθωση: «Καλό μεσημέρι. Είμαι ένας από όλους τους ανθρώπους που αγαπούν την Ανόρθωση. Δεν είμαι κάτι μοναδικό. Κοιτάξτε, η κατάσταση που επικρατεί είναι πολύ άσχημη, διότι έχουν γίνει πολλά λάθη τα τελευταία χρόνια, τα οποία δεν πρέπει να ασχοληθούμε τώρα για να μοιράσουμε ευθύνες. Προτεραιότητα είναι να σώσουμε την ομάδα, το Σωματείο, την ιστορία μας και το γήπεδο μας. Η προσπάθεια που γίνεται από όλους, αφήνοντας πίσω το γιατί, έως τώρα είναι επιτυχημένη. Η Ανάσταση του “Κυρίου” ευελπιστώ να συνδυαστεί με την Ανάσταση της Ανόρθωσης.

Είμαι σίγουρος ότι θα πετύχουμε τους στόχους που είναι να λύσουμε το οικονομικό μας πρόβλημα. Η κακοδιαχείριση μας στοίχισε ως ομάδα, πρώτα θα ασχοληθούμε με το οικονομικό. Δεν γίνεται να κάνουμε νέα λάθη. Δεν γίνεται κάθε 10 χρόνια να γίνεται αυτό και να φτάνουμε σε αυτό το σημείο την Ανόρθωση. Όσοι αναλαμβάνουν να “πηγαίνουν” ως εκεί που φτάνει το “χέρι” τους. Η Ανόρθωση έχει όλα τα εχέγγυα να συνεχίσει να είναι από τις καλύτερες ομάδες στο πρωτάθλημα. Τώρα, ο στόχος που θα βάλουμε, πέραν από το οικονομικό, θα βάλουμε στόχο και τη διάκριση στο αγωνιστικό “κομμάτι” μας. Όλοι θα συνεισφέρουμε στην ομάδα οικονομικά, άλλωστε εξαρτάται από εμάς. Ενημέρωσα αρκετούς φίλους να στηρίξουν την Ανόρθωση από την Κύπρο έως την Αγγλία. Τους ενημερώνω γιατί δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο, είμαι ένας απλός φίλαθλος της ομάδας. Θα πετύχουμε και τα δύο που θέλουμε ως σύνολο. Από τη νέα σεζόν ας βάλουμε μυαλό και να κυπροποιήσουμε περισσότερο την Ανόρθωση, με μερικούς και ποιοτικούς ξένους παίκτες.

Η βάση πρέπει να είναι Κύπριοι παίκτες που αντιλαμβάνονται την ιστορία. Φτάσαμε σε σημείο να πηγαίνουμε στο γήπεδο και να βλέπουμε ξένους διαιτητές, ξένους παίκτες, ξένους προπονητές, ξένους μασέρ και οι μόνοι Κύπριοι να είμαστε εμείς στις κερκίδες. Δηλαδή εμείς βλέπουμε Κυπριακό ποδόσφαιρο ή παρακολουθούμε ομάδες με ξένους που αγωνίζονται σε κυπριακό έδαφος και πληρώνουν τα… του καθενός, για να κάνουν το κέφι τους. Δεν γίνεται να πληρώνονται 30.000 το μήνα ή 50.000 το μήνα ως μισθό ποδοσφαιριστή».

Για τις εισφορές στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» και τον στόχο του ενός εκατομμυρίου: «Θα πετύχουμε το στόχο, διότι αρκετός κόσμος μπορεί να νομίζει ότι πρέπει να δώσει 1.000 ή 2.000 χιλιάδες ευρώ. Δεν είναι έτσι, ας δώσουμε όσοι περισσότεροι μπορούμε, όσα “σηκώνει” η τσέπη μας».

Για τους οργανωμένους: «Μπράβο τους. Οι οργανωμένοι μπήκαν από την περσινή περίοδο με δυναμική σε όλα τα επίπεδα. Οι οργανωμένοι την περσινή περίοδο ήταν από την καλύτερη κερκίδα στην Κύπρο. Εάν οι οργανωμένοι συνεχίσουν να είναι έτσι, κερδίζουν την εκτίμηση μας και τους υπολογίζουμε στο μέγιστο βαθμό. Μάλιστα, τη νέα σεζόν θα είναι καλύτερα τα πράγματα. Επίσης, να τους στείλω ένα μήνυμα, καλούνται οι ίδιοι να κάνουν ομάδες ασφαλείας για να μην δημιουργούνται προβλήματα από την κερκίδα. Ας τους τιμωρούν οι ίδιοι για να μην ξεφεύγουν κάποιοι φίλαθλοι».

Για τα χρέη με οφειλές σε ποδοσφαιριστές και λοιπά – Το ενδεχόμενο αφαίρεσης βαθμών και το εμπάργκο: «Έχουμε δύο μέτωπα. Το πρώτο είναι το γήπεδο που κινδυνεύει να βγει στη δημοπρασία από ξένη εταιρεία. Αυτό είναι το κύριο θέμα μας. Για τους ποδοσφαιριστές τη μεγαλύτερη προσπάθεια πρέπει να την κάνουν εκείνοι που δημιούργησαν τα δεδομένα αυτά. Όταν υπόσχεσαι σε κάποιον 70.000 μισθό, πρέπει να είσαι υπεύθυνος να τα βρεις τα χρήματα. Ότι και εάν γίνει, δεν θα αφήσουμε την ομάδα έτσι, θα ξεκινήσουμε άλλη εκστρατεία, θα έρθουμε σε συμφωνία με ποδοσφαιριστές για τις οφειλές προς εκείνους. Ας κάνουμε δάνεια να πληρώσουμε όσους δεν δέχονται να καταλάβουν τα προβλήματα του συνόλου. Στην Ανόρθωση πρέπει να βρίσκονται άτομα που αγαπούν την ομάδα και μπορούν να προσφέρουν χρόνο και χρήμα εάν έχουν τη δυνατότητα».

Για την εσωστρέφεια στην ομάδα: «Η εσωστρέφεια πηγάζει από την κακή διαχείριση που γίνεται τα τελευταία χρόνια στην ομάδα σε διάφορους τομείς. Ξεκινήσαμε από την εποχή του Ανδρέα Παντελή και φτάσαμε στο σήμερα, με μεγάλη καχυποψία που υπάρχει από τον κόσμο. Περάσαμε αυτή την εποχή, «πήγαμε» στην εκδίωξη του Τιμούρ Κετσπάγια, αυτός ήταν ένας σταθμός για εμένα, για τη τύχη της Ανόρθωσης στη συνέχεια και τότε υπήρξαν μυστικές ενέργειες και λοιπά που έβλαψαν την ομάδα, πρέπει κάποτε να λήξει αυτό το πράγμα. Για να συμβεί αυτό, καλείται να βγει μία διοίκηση πεντακάθαρη με την οποία θα κάνουμε μία νέα αρχή με ηρεμία».

Για τους πρώην παράγοντες που δεν εμφανίζονται στην ομάδα: «Δυστυχώς αυτό συμβαίνει λόγω της εσωστρέφειας που υπάρχει από τα προηγούμενα χρόνια. Αν καλεστεί ο κόσμος της Ανόρθωσης δεν γίνεται να μην στηρίξει τη σημαία μας και τη ταυτότητα μας. Ο περίγυρος της διοίκησης ήταν τόσο κλειστός που κάποιοι έμεναν πάντα εκτός. Είναι τόσο “μεγάλα” τα χρέη που χρειάζονται λύση. Το θέμα ήταν να μην δημιουργηθούν τα χρέη».

Τώρα τι γίνεται με την ομάδα; «Ας πάρουμε παράδειγμα τη Νέα Σαλαμίνα. Η ομάδα τερμάτισε στην έβδομη θέση, ενώ ο προϋπολογισμός της είναι ένα εκατομμύριο. Είμαστε στον ίδιο παρονομαστή, είμαστε και οι δύο πρόσφυγες από την ίδια πόλη. Μπορούμε και εμείς με τον μισό προϋπολογισμό που είχαμε την περσινή περίοδο να κάνουμε μία ομάδα με περισσότερα παιδιά από την Κύπρο. Έτσι θα πετύχουμε οικονομικά και θα έχουμε και διάκριση».

Για τους φίλους της Ανόρθωσης που βρίσκονται στη Λεμεσό και φημολογείται ότι θα έρθουν κοντά να στηρίξουν την ομάδα: «Έχουμε στη Λεμεσό ανθρώπους που οικονομικά μπορούν να στηρίξουν, καθώς είναι ισχυροί. Είμαι σίγουρος ότι θα ανταποκριθούν».

Για τον Πουλλαΐδη και τη διοίκηση του: «Ο κ. Πουλλαΐδης έκανε κάποια λάθη που δεν είναι της ώρας, αλλά κάναμε και εμείς λάθη. Αυτός ο άνθρωπος έδωσε πέραν από 20 εκατομμύρια στην ομάδα της Ανόρθωσης και τελικά έφυγε και τον έβριζαν».

Είχε λάθος ανθρώπους που τον συμβούλευαν; «Έκανε λάθος και εμπιστεύτηκε, εκείνος που δεν έπρεπε να έχει δίπλα του. Μάλιστα, λόγω της απουσίας του συνεχώς στο εξωτερικό, η διοίκηση που έγινε δεν ήταν κάτω από τον έλεγχο του. Αν ήταν κάτω από τον έλεγχο του, ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας που διοικεί τόσες “μεγάλες” εταιρείες με τόσους υπαλλήλους, θα μπορούσε να διοικήσει και την Ανόρθωση άνετα».

Για τον Σάντη και την παρουσία του: «Ο Ανδρέας Σάντης όταν ανέλαβε την ομάδα, για να είμαι ειλικρινής περιμένα ότι θα πηγαίναμε καλύτερα. Στο τέλος μας στοίχισε η μη παρουσία της Ανόρθωσης στην Ευρώπη που ανέτρεψε τα οικονομικά σχέδια και έφερε αδιέξοδο στο οικονομικό “κομμάτι”. Γι αυτό ήρθε και η παραίτηση της διοίκησης αυτόβουλα. Για να υποβάλει την παραίτηση σημαίνει ότι παραδέχεται ότι δεν πήγαν καλά. Όταν παραδέχεται κάποιος τα λάθη, δεν σημαίνει ότι απαλλάσσεται από τις ευθύνες. Δεν είναι ώρα τώρα, έχουμε το πρόβλημα της επιβίωσης».

Το τελευταίο σχόλιο: «Η Ανόρθωση θα είναι εκεί, θέλω να παρακαλέσω τον κόσμο που είναι “μεγάλος”, να συνεχίσει να είναι δίπλα στην ομάδα μας. Μίαν Ανόρθωση την έχουμε, η Ανόρθωση δεν είναι μόνο ποδόσφαιρο, είναι και κάτι ξεχωριστό. Ας “σκύψουμε” να την βοηθήσουμε οικονομικά και θα επανέλθουμε σε όλα τα επίπεδα».

Πιο κάτω το ηχητικό:

Πηγή: sport-fm.com.cy

Copyrights foinikasnews.com 2021-2024, All Rights Reserved.