“Ήταν πρώτη Απριλίου της ΕΟΚΑ η αρχή”

itan-proti-apriliou-tis-eoka-i-archi Ακολουθήστε Τα νέα του Φοίνικα και στο Google Newsgoogle-news

Σαν σήμερα ξεκινούσε το 1955 ο εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας της ΕΟΚΑ για την αποτίναξη του Αγγλικού ζυγού και την ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα.

Στον αγώνα η Ανόρθωσις και η Αμμόχωστος ήταν παρών όπως και σε κάθε αγώνα του Έθνους μας. Στα αποδυτήρια της Ανόρθωσης στο ΓΣΕ, έγιναν διάφορες συναντήσεις για τον σχεδιασμό της δράσης της ΕΟΚΑ.

Διοικητικοί ηγέτες, αθλητές, μέλη, φίλαθλοι και υποστηρικτές της Ανόρθωσης μπήκαν στον αγώνα κουβαλώντας μαζί τους τα ιδανικά του Συλλόγου μας θυσιάζοντας τον εαυτό τους για τον αγώνα αλλά και για τα ιδανικά που πρεσβεύει η Ανόρθωσις.

Όπως είπε και ο αείμνηστος Κίκης Κωνσταντίνου με επιστολή του για τα 112 Χρόνια ζωής του Συλλόγου μας στην Ανόρθωση σε αυτή την πολύχρονη Ιστορία της υπάρχουν πολλά πρότυπα που μπορεί και πρέπει να ακολουθήσει η νεολαία μας. Οι περισσότεροι από αυτοί ήταν και μέρος του αγώνα.

Πιο κάτω το απόσπασμα της επιστολής του:

Επί των ημερών μας, το Σωματείο διέρχεται από μία ακόμα δοκιμασία η οποία όμως δεν πρόκειται να μας αποπροσανατολίσει από τους στόχους του Σωματείου μας και θα συνεχίσει ενωμένο και αδιάσπαστο τον ιστορικό του ρόλο και αποστολή.

Θέλω με την ευκαιρία να στείλω μήνυμα και να πω στη νεολαία μας ότι έχει ενώπιον της καταγεγραμμένες εις την 112χρονη πορεία της Ανόρθωσης, τα πρότυπα τα οποία πρέπει και χρειάζεται να ακολουθήσει για να εξέλθωμεν των δυσκολιών, νικητές και τροπαιούχοι. Φωτεινά μας πρότυπα προς μίμηση ο Νικόλαος Καταλάνος, όλοι ανεξαίρετα οι πρόεδροι που συνέχισαν αυτή την πορεία, ο Αναστάσιος Οικονομίδης, ο Γρηγόρης Αυξεντίου, ο Κυριάκος Μάτσης, ο Αντώνης Παπαδόπουλος, ο Πετράκης Γιάλλουρος. Γι’ αυτό η νεολαία και τα μέλη μας δεν έχουν ανάγκη να μιμούνται ξένα πρότυπα τα οποία δεν εκφράζουν το πνεύμα, τα ιδεώδη και την Ιστορία της Ανορθώσεως Αμμοχώστου.

Ζήτω λοιπόν η Ανόρθωσις!
Ζήτω ο εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας της ΕΟΚΑ!
Ζήτω η Κύπρος!
Ζήτω το Έθνος!

Copyrights foinikasnews.com 2021-2024, All Rights Reserved.